Praktisch

Muziekkeuze
Mijn doel is om jouw stem tot zijn recht te laten komen. Je hebt een eigen geluid en daar gaan we mee aan de slag: zo goed mogelijk zingen met zoveel mogelijk plezier, dat is het streven. De muziek die we daarvoor gebruiken – dat kan van alles zijn. Doe zelf gerust een voorstel, als het even kan, gaan we dat gebruiken in de les. En ik draag natuurlijk ook graag geschikte nummers aan. Ik kan je begeleiden op piano of we zingen eerst mee met de originele liedjes. Ook kunnen we gebruik maken van karaokebestanden. En ik kan je helpen met het (leren) begeleiden van jezelf op de piano.

Hoe doen we dat?
In elke les besteden we aandacht aan de houding door middel van een ‘warming up’: even rekken en strekken, kijk naar jezelf in de spiegel en probeer mooi rechtop te staan.
Ook vocaal doen we een warming up: vaak beginnen we met korte stemoefeningen om in te zingen. Daarna gaan we aan de slag met een nummer: even lekker zingen en analyseren waar het nog anders kan.
Tussendoor besteed ik aandacht aan je ademhaling of de manier van presenteren: hoe sta je voor (denkbeeldig) publiek en waar kijk je dan naar? Hoe breng je de boodschap van een nummer over? Zo nu en dan nemen we een deel van de les op, zodat je jezelf kunt terugluisteren: heel anders dan hoe je jezelf ‘van binnen’ hoort, maar heel leerzaam (en leuk natuurlijk!)

Ontwikkeling
Na een poosje ga je merken dat het gemakkelijker wordt: je kunt meer ‘spelen’ met je stemgeluid. Volume, klankkleur, beleving: gaandeweg komen er meer liedjes binnen je bereik. Je merkt dat je hoger en luider kunt zingen zonder keelpijn of een vermoeide stem. Je oren worden ook steeds beter zodat zuiver zingen steeds gemakkelijker wordt. Ook kunnen we werken aan je kennis van muziektheorie en de praktische toepassing daarvan. Denk bijvoorbeeld aan zingen met bladmuziek of pianospelen met akkoorden.

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden van jouw stem? Wees van harte welkom – ik daag je uit om je grenzen te verleggen, je kunt meer dan je denkt!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
Facebook
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Instagram